Marc Torra, fotògraf del projecte guanyador dels Premis d’Arquitectura 2015

La seu gironina del COAC posa fi al concurs amb tres guardonats i un premi desert

 

Marc Torra, fotògraf del projecte guanyador dels Premis d’Arquitectura 2015.

Moment de la cerimònia de la 18a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona.

 

Tenim guanyador! O, millor dit, guanyadora:

 

L’arquitecta Montserrat Nogués ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria d’Arquitectura pel projecte Reconstrucció i ampliació de la masia de Can Calau a Begudà, durant l’acte de lliurament de la 18a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, celebrat el divendres dia 5 de juny a l’emblemàtica seu de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

 

El projecte guanyador, un clar referent de compromís entre arquitectura i entorn, ha confiat en la mirada d’en Marc Torra, fotògraf, arquitecte i fundador de Fragments, que l’ha vestit pel certamen, tot posant en relleu el pes de la fotografia d’arquitectura dins del sector. La Montse Nogués ha confiat altres vegades en l’objectiu d’en Marc i, observant la delicada composició de les seves imatges, no és estrany endevinar per què.

 

També ho han fet els arquitectes M. Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch amb l’Origami itinerant_Seu de la Demarcació de Girona del COAC i la Delegació de l’Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès, en categoria d’Espais Efímers, i l’arquitecte Joel Padrosa amb l’Ordenació i adequació de pati d’illa a Olot, en categoria d’Urbanisme i Paisatge, que enguany no han pogut alçar-se amb el premi.

 

El jurat ha seleccionat un total de 16 projectes finalistes, entre els quals ha premiat ex aequo en categoria d’Arquitectura l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, dels arquitectes Ramon Sanabria i Francesc Sandalinas, juntament amb Can Calau. En l’àmbit d’Espais Efímers, l’afortunada ha estat l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot per Arrels. Casa Motjer de Girona, mentre que en la categoria d’Urbanisme i Paisatge el jurat ha declarat el premi desert.

 

Enhorabona a tots, i gràcies per la vostra confiança.

 

M. Teruel