Fragments amb els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2016

Fotografia d'arquitectura als Premis d'Arquitectura de Girona 2016.

Fotografia d’arquitectura als Premis d’Arquitectura de Girona 2016.

 

Ja hi tornem a ser!

 

La Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) obre la convocatòria per participar en la 19a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona que, com cada any, pretén guardonar els projectes arquitectònics més emblemàtics del territori.

 

Les categories de participació són en l’àmbit d’Arquitectura, Espais Exteriors i Espais Efímers, i acolliran obres diverses pel que fa a magnitud, entorn i forma d’intervenció.

 

El jurat, presidit per l’arquitecte Andrew Groarke i completat pels vocals Ramon Sanabria, Claudi Aguiló i Lídia Parada s’encarregarà d’atorgar un premi per  categoria. També seleccionarà una obra que rebrà el Premi de l’Opinió de la Cultura i la Indústria, i que serà entregat per professionals de l’àmbit cultural, industrial, tecnològic i comunicatiu.

 

Ens agradaria reivindicar la importància de documentar adequadament els projectes candidats per fer-los lluir i dignificar-los a través de la imatge.

 

La fotografia és la millor eina per explicar un projecte arquitectònic, ja ho va dir l’arquitecte Arnau Vergés en una entrevista on parlava del pes que ha tingut la fotografia d’arquitectura a l’hora de compartir els seus treballs. En el cas de l’arquitecta Montse Nogués, guanyadora de la passada edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, el fet de confiar en la mirada d’un fotògraf d’arquitectura com en Marc Torra, li ha permès desgranar el projecte en diverses escenes generoses en detalls difícils de reproduir en el conjunt. La fotografia d’arquitectura ha donat a l’autora de l’obra l’oportunitat de projectar espais, de vestir un racó de confort i de crear una atmosfera, quasi familiar, que també involucri a l’espectador en el relat.

 

Tenint en compte la quantitat d’informació que una imatge és capaç de reunir, fotografiar el projecte un cop finalitzat, sovint es converteix en el pas natural. A més, estem convençuts que els vostres treballs tenen molt a dir.

 

El termini de presentació finalitza dimarts dia 1 de març, a les 14 h.

 

Sort a tots els participants!

 

M. Teruel